Hoppa till innehåll

Jonas Crambys club sandwich är den godaste vi smakat – gör en du också!

Jonas Cramby

Vad passar bättre till lunch en söndag (eller vilken annan dag som helst!) än en perfekt knaprig club sandwich? Cafés Jonas Cramby bjuder på detta enkla och smarriga recept ur sin senaste kokbok Mackor. * * * Den gamla roomservice-favoriten club sandwich, eller clubhouse sandwich, är en av de där mackorna som folk hela tiden … Continued

Jonas-Cramby-club-sandwich

Vad passar bättre till lunch en söndag (eller vilken annan dag som helst!) än en perfekt knaprig club sandwich? Cafés Jonas Cramby bjuder på detta enkla och smarriga recept ur sin senaste kokbok Mackor.

* * *

Den gamla roomservice-favoriten club sandwich, eller clubhouse sandwich, är en av de där mackorna som folk hela tiden känner sig tvungna att återuppfinna. Men ibland är klassikerna faktiskt bäst, så här följer receptet på exakt hur den ursprungligen serverades på den spelklubb i Saratoga Springs där den uppfanns någon gång i slutet av 1800-talet. Tandpetare med vippor på är, som du förstår, ett måste. Sugen på att baka brödet själv? Klicka här för receptet till pain de mie.

Club Sandwich

4 personer

12 skivor pain de mie (ca 1 cm tjocka)

8 skivor bacon av bästa sort

4 tomater

4 blad isbergssallad

16 cocktailtandpetare

majonnäs

salt och svartpeppar

Kalkon

350 g kalkonbröst

1 gul lök

1 citron

6 vitlöksklyftor

1 liter vatten

½ dl salt

1 ½ msk strösocker

1 knippe dragon

1 knippe bladpersilja

1 lagerblad

1 msk svartpepparkorn

1. Dagen innan du ska göra din klassiska club måste du förbereda genom att lägga kalkonen i en saltlag så att den blir saftig och god vid tillagning. Börja med att skala och skiva löken. Skär citronen i skivor.
Lägg sedan alla ingredienser (utom kalkonen) i en kastrull och koka upp, låt svalna och häll sedan saltlagen över kalkonen så att den täcker och ställ in i kylen. Dagen efter tar du upp kalkonen ur saltlagen och låter den torka 1 timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 230 grader och ugnsgrilla kalkonen mitt i tills innertemperaturen är 71 grader. Ta ut, låt vila och skär sedan upp den tunt.

2. Knaperstek baconet i ugn eller stekpanna. Skiva tomaten och skölj isbergssalladen; ett kort dopp i isvatten gör den ännu krispigare.

3. Montera mackan genom att rosta tre brödskivor per person. Bred majo på underdelen och lägg sedan på sallad och den skivade kalkonen. Lägg på mittenbrödet, knaperstekt bacon och skivad tomat. Salta och peppra. Bred på majo på undersidan av den sista skivan bröd och kläm på. Stoppa i fyra cocktailtandpetare och skär mackan på diagonalen två gånger så att den består av fyra perfekta trekanter med en tandsticka i varje del. Servera med pommes och öl liggande i sängen framför tv:n.

Jonas-Cramby-mackor-recept

Jonas Cramby

Foto: Roland Persson

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.